Різниця між QA Automation та QA Manual

قياسي

До речі, у мене недавно це питання двічі запитували на співбесідах. Так давай розділяти технічні (професійні) знання та доменні знання. Надаючи вашу електронну адресу, ви погоджуєтесь з нашою Політикою приватності. Розкажіть про структуру http-запиту та відповіді. Спробуємо розібратись в деталях на прикладі великої компанії.

Мені пощастило потрапити на практику, де старші колеги просвітили, що є такі речі, як Perl, Bash, що можна гнучко все використовувати й комбінувати. Я робив задачки «за дякую», втім досвід здобув. Та вже тоді відчував, що мені все ж бракує знань для карʼєрного розвитку. До того ж, маючи глибокі навички та досвід, тестувальнику досить легко перекваліфікуватись у бізнес-аналітика https://wizardsdev.com/ (Business Analyst) та навіть проєктного менеджера (Project Manager). Комунікаційні навички вирішують одну з найскладніших проблем будь-якої колективної співпраці — порозуміння людей. Вміння проводити презентації та перемовини допомагають фахівцю не тільки чітко презентувати власну ідею чи результат виконання роботи, а й обговорити це з людьми або змінити їхні переконання.

«Будь-який досвід в інших сферах може стати в пригоді як під час тестування, так і просто під час роботи з людьми»

Розуміти кінцевого користувача, його потреби й побажання та навіть знати, що конкретно йому може не сподобатись, — одна з вершин, до якої має прагнути кожен такий фахівець. ➕ Дана професія насамперед розбудовує особистість людини та великий спектр нетехнічних та напівтехнічних навичок, про які я розповім нижче. Навичок, які допомагають у вільному від роботи житті та навіть у випадку зміни професії. QA інженер може вирости до техліда, тестліда, тімліда, QA Manager. Можна трохи змістити фокус з тестування і стати продакт оунером, скрам-майстром чи розвиватися більше в технічному напрямку та безпосередньо розробці й стати девелопером.

що має знати middle manual QA

Говорячи про кар’єрні перспективи, ви також можете піти шляхом суттєвого розвитку hard skills і, опанувавши програмування та супутні технології, поповнити ряди розробників. Якщо ж ваша сильна сторона – це soft skills і ви плануєте зробити наголос саме на них, можете розвиватися в напрямку бізнес-аналізу або менеджменту. Тестувальник – спеціаліст, який фокусується на проведенні безпосередніх тестів над уже створеним ПЗ (складання тест-кейсів та баг-репортів, локалізація дефектів тощо). Фахівець перевіряє, чи все працює згідно із заявленими вимогами, проводить збір статистичних даних та фіксує їх у відповідних документах.

Кар’єрні перспективи: як і куди може рости QA automation engineer

Наприклад, якщо інженер не знає, як працювати з гітом, то  це погано і ознака некомпетентності. А якщо він не розбирається у тонкощах middle manual QA IRS чи SWAP транзакцій (з першого дня) — то це штуки, які ЯКЩО ТРЕБА — можна довчити. При цьому ЗП QA буде менше, ніж в девелопера.

що має знати middle manual QA

Як правильно його використовувати, підтримувати та чи взагалі він потрібний для більшості проєктів? 34.Яка різниця між чеклістом і тест-кейсами? 35.Наведіть приклад хорошого тест-кейсу. Основи програмування мануальному QA потрібні не для того, щоб займатися безпосереднім кодингом, а щоб вміти читати код розробника і розуміти, що в ньому відбувається. Тут важлива не сама мова програмування, а банальне розуміння того, як створюються програми, що таке змінні, функції, методи, класи, які є методології програмування, як вони реалізуються і т. Для вивчення основ добре підійде C# або Java.

Проводимо співбесіди з QA Engineer без хвилювань

У чому полягають поширені помилки новачків? Дехто начитується теорії, завчає терміни й уже пробується на інтерв’ю. Але оскільки людям бракує практики і розуміння цієї теорії, співбесіди даються важко.

  • 111.Що потрібно перевіряти під час використання сканера відбитка/Face ID?
  • Фахівець перевіряє, чи все працює згідно із заявленими вимогами, проводить збір статистичних даних та фіксує їх у відповідних документах.
  • Коли я навчалася, у нас було програмування та інші профільні предмети, але не було дисципліни, пов’язаної з тестуванням.
  • Якби хотілося б, щоб про лікарів чи пілотів говорили, що люди «після курсів» мають більше переваг, ніж вони, які вчили медицину роками.
  • У підсумку я влаштувалася QA automation engineer у компанію SimCorp, де працюю вже повних 8 років.
  • Я не погоджуюся з думкою, ніби увійти в IT через тестування найпростіше.
  • Scrum є однією з найпопулярніших реалізацій agile-підходу.

Далі приступаємо до вивчення веб-сервісів, а потім – популярної баг-трекінгової системи Jira і потужного набору інструментів для тестування API – Postman. SQL — це мова запитів, яка використовується для взаємодії з даними в реляційних базах даних. Тестувальнику вона стане у нагоді для того, щоб виконувати бекенд-тестування для перевірки тестових даних, вставлення, видалення, оновлення їх значень у БД.

Що входить в обов’язки QA Engineer?

Наприклад, я питаю теорію тестування, техніки тест дизайну та ін., коли провожу співбесіду на позицію Auto QA. Але це можна і самому вивчити і розібратись, бо більша частина питань все ж таки стосуються автоматизації. Але, на жаль, у більшості проєктів немає ідеально розподілених обов’язків, і всі задачі, котрі описані для мануального QA, переходять до автотестувальника. Тому сьогодні автотестувальник — це універсальний Full-Stack спеціаліст у сфері quality. Забезпечення якості (Quality Assurance) — найширше з усіх понять, яке являє собою сукупність заходів, охоплюючих абсолютно усі етапи розробки, випуску та експлуатації програмного забезпечення. Це активності на усіх етапах життєвого циклу ПЗ, які вживаються для забезпечення необхідного рівня якості продукту.

Однією з поширених проблем для початківців є структуризація теоретичного матеріалу для вивчення. В цьому випадку краще починати з вивчення базових понять і розбирати складніші категорії. Технічне інтервʼю — важливий етап найму.

Приділіть час вивченню принципів Agile/Scrum — з їх допомогою ефективно розробляється сучасне програмне забезпечення. Методологія гнучкого розроблення є дуже важливою для тестувальника, оскільки він бере участь у виробничому циклі так само, як і розробники. QA Manual Engineer здебільшого потрібні у FinTech, проєктах, які пов’язані з business intelligence, або на десктоп-проєктах. Тобто у світчерів майже завжди є перевага.

Відповідний багаж знань і навичок робить його кращим за конкурентів, коли на ринку пропозиція перевищує попит. Ще одна важлива вертикаль — SQL, починаючи від вебпроєктів і завершуючи банальним збором логів. Розуміння баз даних і вміння витягнути інформацію з них потрібне і важливе. Це і не дивно, бо велика кількість питань вивчаються виключно на початкових курсах для QA і ніде і ніколи в роботі не використовуються.

Певний час було дуже захопливо, але потім я зрозуміла, що «ламати»  мені подобається більше, ніж «будувати», і повернулася назад у тестування. Робота QA інженера потребує стратегічного та аналітичного мислення, хорошої пам’яті та зібраності (бо часто треба тримати в голові кілька  паралельних задач і вміти швидко змінювати фокус). Також не зайвим тут буде творчий підхід до роботи. Досвідчені тестувальники можуть працювати віддалено на фрілансі або у великих компаніях, наприклад ДТЕК, Київстар, Альфа банк, Приватбанк, Ericsson тощо. Зі знанням англійської мови можна працювати в закордонних компаніях, середня зарплата QA Engineer в США $71,899 на рік.

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *